Couscous-Gemüse-pfanne_29139580-1.jpg

Couscous og grønnsaker

Ingredienser til 2 personer

  • 250 g brokkoli
  • 1 gulrot (ca. 100 g)
  • 1 paprika
  • 1 hvitløkfedd
  • 75 g erter
  • 1 ss currypulver
  • 1 ss harissa (sterk arabisk krydderpasta)
  • 2 dl grønnsakkraft
  • 100 g couscous (helst av helkorn)
  • 2 vårløk
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, pepper

Tilberedning:

Skritt 1

Vask brokkolien. Renskjær og skrell den tykke stilken. Skjær den i 1 cm store terninger. Del resten av brokkolien opp i små buketter.

Skritt 2

Del paprikaen i fire, fjern skillevegger og frø og del opp i ca. 1 cm store biter.

Skritt 3

Vask og skrell gulroten og skjær den i 0,5 cm store terninger.

Skritt 4

Skrell hvitløkfeddet og skjær det i tynne skiver.

Skritt 5

Varm oljen i en stekepanne. Stek brokkoli, paprika, gulrot og hvitløk ca. 5 minutter ved middels varme. Tilsett erter, curry og harissa. Smak til med salt og pepper. Hell over kraften, kok opp og la det småkoke 1 minutt. Tilsett couscous, rør om og kok opp det hele. Slå av platen, legg på lokk og la det stå 5 minutter slik at couscousen sveller.

Skritt 6

Vask i mellomtiden vårløken og skjær den i tynne ringer. Ved slutten av koketiden rører du rundt i couscousen med en gaffel. Dryss vårløkringer over couscous- og vårløkretten og servér.

God appetitt!

Næringsverdi per porsjon

  • Energi: 1457 kJ, 347 kcal
  • Protein: 12,7 g | Fett: 25,1 g
  • Karbohydrater: 16,6 g
90
67,70,35,69
 

Kom i gang med Yokebe

Du får Yokebe på ditt lokale apotek eller gjennom forhandlere på nettet.

KJØP PÅ NETTET FINN EN BUTIKK

 

Starten met Yokebe